Jak dobrać wino do posiłku?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Kwestia doboru wina do posiłku jest sprawą indywidualną. Niektórzy twierdzą, że trzeba pić takie wino, które po prostu nam smakuje. Warto jednak wiedzieć, jaki rodzaj nadaje się do konkretnej potrawy. Wtedy można zaserwować gościom to, co będzie idealnie skomponowane z jedzeniem. Pomoże Ci w tym w pełni wykwalifikowana obsługa sklepu z winami, takiego jak Winoland.

Czerwone wino do czerwonych mięs

Do potraw lekkich, np. mięsa kurczaka, czy różnego rodzaju sałatek nadają się wina lekkie. Czerwone i bardziej wytrawne wino komponuje się z mięsem tłustym. Białe sprawdzi się w przypadku chudych mięs oraz ryb. Wino zawsze dobieramy do dania głównego. Jeśli szykujemy tylko kawę z deserem, idealnie smakować będzie wino słodkie. Czasami trunek dobieramy też do pogody, a zatem w gorące letnie dni można raczyć się winem białym, podawanym w niskiej temperaturze, z kolei czerwone dobre jesienią i zimą.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Wynajem samochodów osobowych i dostawczych
Wynajem samochodów osobowych i dostawczych
Wynajem samochodów dostawczych i osobowych to interesująca opcja dla wielu kierowców. Przydać mogą się one podczas dostawy towaru do sklepu, […]
Co owijać w folię bąbelkową?
Co owijać w folię bąbelkową?
Folie bąbelkowe doskonale wręcz nadają się do owijania oraz zabezpieczania różnego rodzaju przedmiotów. Ich specyficzna konstrukcja zapewnia bowiem najlepszą możliwą […]
Oto dlaczego potrzebujesz etui/ uchwytu dla swojego tabletu!
Oto dlaczego potrzebujesz etui/ uchwytu dla swojego tabletu!
Urządzenia te są drogie, charakteryzuje je dużo większa niż u smartfonu przekątna ekranu oraz bywają bardziej męczące dla dłoni, z […]