Jak dobrać wino do posiłku?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Kwestia doboru wina do posiłku jest sprawą indywidualną. Niektórzy twierdzą, że trzeba pić takie wino, które po prostu nam smakuje. Warto jednak wiedzieć, jaki rodzaj nadaje się do konkretnej potrawy. Wtedy można zaserwować gościom to, co będzie idealnie skomponowane z jedzeniem. Pomoże Ci w tym w pełni wykwalifikowana obsługa sklepu z winami, takiego jak Winoland.

Czerwone wino do czerwonych mięs

Do potraw lekkich, np. mięsa kurczaka, czy różnego rodzaju sałatek nadają się wina lekkie. Czerwone i bardziej wytrawne wino komponuje się z mięsem tłustym. Białe sprawdzi się w przypadku chudych mięs oraz ryb. Wino zawsze dobieramy do dania głównego. Jeśli szykujemy tylko kawę z deserem, idealnie smakować będzie wino słodkie. Czasami trunek dobieramy też do pogody, a zatem w gorące letnie dni można raczyć się winem białym, podawanym w niskiej temperaturze, z kolei czerwone dobre jesienią i zimą.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Likwidacja spółki handlowej – przeprowadź ją, konsultując się z profesjonalną kancelarią
Likwidacja spółki handlowej – przeprowadź ją, konsultując się z profesjonalną kancelarią
Likwidacja spółki handlowej może wiązać się z nieprzewidywalnymi na pierwszy rzut oka, poważnymi konsekwencjami prawnymi. Dlatego warto skorzystać z usług […]
Jak poradzić sobie z pęknięciami w konstrukcji budynku?
Jak poradzić sobie z pęknięciami w konstrukcji budynku?
Beton należy do jednych z najbardziej wytrzymałych i długotrwałych materiałów. Właśnie ze względu na to jest on najczęściej wykorzystywany do […]
Dlaczego warto zapisać swoje dzieci na zajęcia z robotyki?
Dlaczego warto zapisać swoje dzieci na zajęcia z robotyki?
Robotyka to świetny sposób na zainteresowanie dzieci nauką, technologią, inżynierią i matematyką (STEM). Jest to również świetny sposób dla rodziców […]