Jak dobrać wino do posiłku?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Kwestia doboru wina do posiłku jest sprawą indywidualną. Niektórzy twierdzą, że trzeba pić takie wino, które po prostu nam smakuje. Warto jednak wiedzieć, jaki rodzaj nadaje się do konkretnej potrawy. Wtedy można zaserwować gościom to, co będzie idealnie skomponowane z jedzeniem. Pomoże Ci w tym w pełni wykwalifikowana obsługa sklepu z winami, takiego jak Winoland.

Czerwone wino do czerwonych mięs

Do potraw lekkich, np. mięsa kurczaka, czy różnego rodzaju sałatek nadają się wina lekkie. Czerwone i bardziej wytrawne wino komponuje się z mięsem tłustym. Białe sprawdzi się w przypadku chudych mięs oraz ryb. Wino zawsze dobieramy do dania głównego. Jeśli szykujemy tylko kawę z deserem, idealnie smakować będzie wino słodkie. Czasami trunek dobieramy też do pogody, a zatem w gorące letnie dni można raczyć się winem białym, podawanym w niskiej temperaturze, z kolei czerwone dobre jesienią i zimą.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Maksymalne wykorzystanie przestrzeni
Maksymalne wykorzystanie przestrzeni
Mieszkania niestety posiadają określony wymiar. Przy urządzaniu, bardzo często decydujemy się na zakupy dopasowane do ogólnego metrażu. Umiejętne połączenie asortymentu […]
Dlaczego język angielski jest językiem międzynarodowym?
Dlaczego język angielski jest językiem międzynarodowym?
To, że angielski jest językiem międzynarodowym nie jest żadną nowością. Jednakże czemu tak właściwie jest, to już pewnego rodzaju ciekawostka. […]
Jak sprawdzić wierzytelność firmy?
Jak sprawdzić wierzytelność firmy?
W dzisiejszych czasach coraz bardziej obawiamy się podejmowania długofalowych współprac z różnymi firmami. Rynek zmienia się tak dynamicznie, że podpisanie […]