Jak dobrać wino do posiłku?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Kwestia doboru wina do posiłku jest sprawą indywidualną. Niektórzy twierdzą, że trzeba pić takie wino, które po prostu nam smakuje. Warto jednak wiedzieć, jaki rodzaj nadaje się do konkretnej potrawy. Wtedy można zaserwować gościom to, co będzie idealnie skomponowane z jedzeniem. Pomoże Ci w tym w pełni wykwalifikowana obsługa sklepu z winami, takiego jak Winoland.

Czerwone wino do czerwonych mięs

Do potraw lekkich, np. mięsa kurczaka, czy różnego rodzaju sałatek nadają się wina lekkie. Czerwone i bardziej wytrawne wino komponuje się z mięsem tłustym. Białe sprawdzi się w przypadku chudych mięs oraz ryb. Wino zawsze dobieramy do dania głównego. Jeśli szykujemy tylko kawę z deserem, idealnie smakować będzie wino słodkie. Czasami trunek dobieramy też do pogody, a zatem w gorące letnie dni można raczyć się winem białym, podawanym w niskiej temperaturze, z kolei czerwone dobre jesienią i zimą.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Korzyści płynące z masażu
Korzyści płynące z masażu
Bardzo szerokie możliwości w zakresie wykonywania różnego rodzaju masażu różnych części ciała zapewnia salon masażu Kraków jest idealną lokalizacją. Tym […]
Zdrowy seks – jak go uprawiać, by nie doszło do zakażeń intymnych?
Zdrowy seks – jak go uprawiać, by nie doszło do zakażeń intymnych?
W świecie, w którym przyjemność, intymność, seks coraz częściej przestają być tematami tabu można swobodniej i bardziej otwarcie mówić o […]
Jak dobrać odpowiednią perukę, żeby wyglądała naturalnie?
Jak dobrać odpowiednią perukę, żeby wyglądała naturalnie?
Możemy mieć różne powody do zakupienia peruki. Niektórzy będą chcieli ukryć łysienie spowodowane hormonami lub terapią onkologiczną, inni po prostu […]