Jak dobrać wino do posiłku?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Kwestia doboru wina do posiłku jest sprawą indywidualną. Niektórzy twierdzą, że trzeba pić takie wino, które po prostu nam smakuje. Warto jednak wiedzieć, jaki rodzaj nadaje się do konkretnej potrawy. Wtedy można zaserwować gościom to, co będzie idealnie skomponowane z jedzeniem. Pomoże Ci w tym w pełni wykwalifikowana obsługa sklepu z winami, takiego jak Winoland.

Czerwone wino do czerwonych mięs

Do potraw lekkich, np. mięsa kurczaka, czy różnego rodzaju sałatek nadają się wina lekkie. Czerwone i bardziej wytrawne wino komponuje się z mięsem tłustym. Białe sprawdzi się w przypadku chudych mięs oraz ryb. Wino zawsze dobieramy do dania głównego. Jeśli szykujemy tylko kawę z deserem, idealnie smakować będzie wino słodkie. Czasami trunek dobieramy też do pogody, a zatem w gorące letnie dni można raczyć się winem białym, podawanym w niskiej temperaturze, z kolei czerwone dobre jesienią i zimą.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Gdzie najlepiej szukać gazetek promocyjnych online?
Gdzie najlepiej szukać gazetek promocyjnych online?
Wstęp Jeśli zdecydowaliśmy się na cyfrową formę przeglądania gazetek promocyjnych naszych ulubionych sklepów – możemy zacząć zastanawiać się, gdzie znaleźć […]
Dlaczego utrzymanie właściwego nawilżenia skóry to podstawa?
Dlaczego utrzymanie właściwego nawilżenia skóry to podstawa?
Niektórzy mogą zastanawiać się, dlaczego niemalże wszystkie kremy dostępne w sklepach mają właściwości nawilżające. Zazwyczaj nie zauważamy potrzeby używania ich, […]
Czym są badania VT i UT?
Czym są badania VT i UT?
Wszelkie konstrukcje wykonane ze stali charakteryzują się wyjątkowo dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Mimo to wymagają regularnych kontroli, ponieważ wskutek […]