Jak dobrać wino do posiłku?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Kwestia doboru wina do posiłku jest sprawą indywidualną. Niektórzy twierdzą, że trzeba pić takie wino, które po prostu nam smakuje. Warto jednak wiedzieć, jaki rodzaj nadaje się do konkretnej potrawy. Wtedy można zaserwować gościom to, co będzie idealnie skomponowane z jedzeniem. Pomoże Ci w tym w pełni wykwalifikowana obsługa sklepu z winami, takiego jak Winoland.

Czerwone wino do czerwonych mięs

Do potraw lekkich, np. mięsa kurczaka, czy różnego rodzaju sałatek nadają się wina lekkie. Czerwone i bardziej wytrawne wino komponuje się z mięsem tłustym. Białe sprawdzi się w przypadku chudych mięs oraz ryb. Wino zawsze dobieramy do dania głównego. Jeśli szykujemy tylko kawę z deserem, idealnie smakować będzie wino słodkie. Czasami trunek dobieramy też do pogody, a zatem w gorące letnie dni można raczyć się winem białym, podawanym w niskiej temperaturze, z kolei czerwone dobre jesienią i zimą.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Realia rolnictwa w 2022 roku
Realia rolnictwa w 2022 roku
Aby rolnictwo było opłacalne, rolnicy będą musieli dostosować się do zmieniających się warunków i znaleźć sposoby na zwiększenie plonów na […]
W jaki sposób dbać o buty, aby przetrwały jak najdłużej?
W jaki sposób dbać o buty, aby przetrwały jak najdłużej?
Skórzane, zamszowe, syntetyczne, ekologiczne, z recyklatów, a nawet z kokosa. Rodzajów materiałów, z których można wykonać buty, jest mnóstwo i […]
Jak sprawdzić, czy warzywa i owoce dostarczone przez dostawcę są świeże?
Jak sprawdzić, czy warzywa i owoce dostarczone przez dostawcę są świeże?
Zakupy online, czy też zamawianie produktów przez aplikacje staje się coraz popularniejsze. Ta metoda zdecydowanie zyskała największą liczbę zwolenników w […]