Spaghetti to jedna z ulubionych potraw na całym świecie. Nie tylko doskonale prezentuje się na talerzu, ale przede wszystkim świetnie smakuje. Przygotowywana z naturalnych składników oraz świeżych warzyw nie ma sobie równych. Idealnie sprawdza się zarówno na przyjęciu dla dzieci, jak i w trakcie romantycznej kolacji przy świecach. Jak jednak zabrać się za jej przygotowanie, kiedy nie mamy na to zbyt wiele czasu?
Do jego przygotowania potrzebne będą przede wszystkim odpowiednie składniki, czyli długi i prosty makaron, świeże pomidory lub gotowe puree pomidorowe, takie jak np. to ze strony https://ekolud.pl/pl/p/PUREE-POMIDOROWE-BIO-690-G-LASELVA/24652, do tego pieprz, bazylia oraz czosnek, a w wersji podawanej z mięsem – również mięso mielone. Po wstawieniu odpowiedniej ilości wody do ugotowania makaronu, warto zająć się przygotowywaniem mięsa. Podsmażone na patelni z przyprawami, takimi jak wspomniany czosnek, papryka oraz pieprz będzie stanowiło doskonały dodatek do dania. Prawdziwym kluczem do doskonałego spaghetti jest jednak sos pomidorowy, który można przygotować zarówno na bazie świeżych warzyw, jak i gotowego puree pomidorowego, które z pewnością świetnie sprawdzi się zwłaszcza w okresie jesiennym i zimowym, gdy dostępność oraz jakość warzyw w sklepach diametralnie spada. Wystarczy dodać do niego ulubione przyprawy. Po ugotowaniu makaronu należy przełożyć go na wcześniej przygotowany talerz, dodać mięso oraz sos, ewentualnie doprawić wedle własnego uznania. I gotowe!